ជាប្រភេទបន្លែដែលមានវីតាមីន និងអំបិលរ៉ែច្រើនដូចជាវីតាមីន C កាល់ស្យូម ប៉ូតាស្យូម
ជាតិដែក ហើយជាពិសេសចំពោះបន្លែដែលមានផ្កាក្តោបៗប៉ុណ្ណោះដែលមានសារធាតុ Glueosinolate
ប្រៀបបាននិង ថ្នាំអង់ទីប៊ីយ៉ូទិកខ្សោយៗក្នុងការជួយកំចាត់បាក់តេរី។ ប្រយោជន៍នៃបន្លែទាំងនេះ
គឺការពារនូវការឆ្លងមេរោគតាមរយៈផ្លូវបំពង់ទឹកមាត់ និងជំងឺមហារីក។
No comments:
Post a Comment