Tuesday, December 27, 2011

ស្ពៃក្តោប និងផ្កាស្ពៃ


ជាប្រភេទបន្លែដែលមានវីតាមីន និង​អំបិលរ៉ែច្រើនដូចជាវីតាមីន C កាល់ស្យូម ប៉ូតាស្យូម ជាតិដែក ហើយជាពិសេសចំពោះបន្លែដែលមានផ្កាក្តោបៗប៉ុណ្ណោះដែលមានសារធាតុ Glueosinolate ប្រៀប​បាននិង ថ្នាំអង់ទីប៊ីយ៉ូទិកខ្សោយៗក្នុងការជួយកំចាត់បាក់តេរី។ ប្រយោជន៍នៃបន្លែទាំងនេះ គឺការពារ​នូវការឆ្លងមេរោគតាមរយៈផ្លូវបំពង់ទឹកមាត់ និងជំងឺមហារីក។

No comments:

Post a Comment